Események betöltése

« Összes Események

LÉVAI KATALIN: A KITAGADOTT – KÖNYVBEMUTATÓ

június 7 @ 19:00 - 20:30

1000Ft

Lévai Katalinnal Kukorelly Endre beszélget.

Apa és fia.

Az apa, Bródy Sándor, lenyűgöző, zseniális őstehetség, a múlt századforduló irodalmának meghatározó alakja. A fiú, Hunyady Sándor a magyar irodalom legragyogóbb novellistája. Az apa a kiszámíthatatlan szülői szeretet megtestesítője, a fiú a gyermeki ragaszkodás meghatóan szép példája. És máris árad a mese kettőjük örökös küzdelméről, „se vele, se nélküle” kapcsolatáról. Kiléphet-e az örökké szeretetre vágyó fiú a híres író-apa árnyékából? Hogyan segíti őt ebben a kolozsvári színésznő édesanya, Hunyady Margit? Hogyan küzd Bródy saját nyughatatlan és ellentmondásos természetével, Hunyady a vele született magányával?

Csaknem fél évszázad suhan el a szemünk előtt. Lévai Katalin gazdag szövetű regénye betekintést nyújt a múlt századforduló idején virágba szökkenő fővárosról, Budapest életéről és a két író műveket ihlető kalandjainak nem mindennapi világáról. Nem mellesleg tanúi lehetünk a nagyszerű felvirágzást követő nyomasztó éveknek, amelyeket a ragyogást kapott város és vele együtt az ország átél. Bródy Sándor és Hunyady Sándor szövevényes élete és ellentmondásos kapcsolata tükrében pedig bepillantunk a pesti és a kolozsvári művészvilág sajátos miliőjébe is, az irodalmi szalonok, kocsmák, kávéházak és piroslámpás házak életébe.

Nem kell más, csak hagyni, hogy az írónő kézen fogva vezessen végig hősei hirtelen fellobbanó szerelmekbe, soha nem szűnő kötődésekbe, érzelmi fellángolásokba, öngyilkosságba menekülő vagy éppen alkotói sikerekhez vezető pályáján.

Lévai Katalin könyve visszahozza hitünket az írott szó varázslatos erejében.

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
június 7
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
1000Ft

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona utca 7.
Budapest, -- Select -- 1036
Phone
+3612500288
View Helyszín Website

Szervező

Óbudai Társaskör
Phone
+3612500288
Email
informacio@obudaitarsaskor.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!