Az Óbudai Társaskör

 

Az Óbudai Társaskör technikus munkatársat keres. A részletes álláshirdetést itt olvashatja:

OTK_Technikus_munkakor_allashirdetes_2024_06_06

 

Barokktól a dzsesszig, klasszikustól kortársig – kis színpadon a legnagyobbak!
A hazai koncert- és színházi élet szereplői csaknem negyven éve itthon vannak nálunk.
Ha a múltunkra kíváncsi, lejjebb elolvashatja az Óbudai Társaskör történetét. A Programok menüpontban megtalálja aktuális kínálatunkat, legyen a vendégünk és legyen részese a Társaskör-élménynek!

Jó kör, jó helyen!

Az Árpád-híd tövében a régi Óbuda hangulatát idézi a környék, azaz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb. Óbuda múltja a római korig vezet – akárcsak az Óbudai Társasköré. A középkorban is lakták ezt helyet, ahol a 19. században nyílt meg a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház. Falait az 1980-as években Korompay Katalin építész tárta fel értő szakértelemmel, és irányításával zajlott a rekonstrukció.

Az Óbudai Társaskör 1988. október 1-jén, a zene világnapján nyitotta meg kapuit. Azóta az épület, a kert, és minden szeglete társas események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások helyszíne. Az első évtizedek igazgatóként Merényi Judit és Harsányi Mária nevéhez fűződnek, 2021 óta pedig Vass Lajos irányításával szervezzük mára már legendás koncerthelyszínünk életét.

2018. október 1-jén, az épület 200. és a Társaskör 30. évfordulóján, nagytermünk a Till Ottó-terem elnevezést kapta a sokak által szeretett óbudai karmester és zenepedagógus emlékére.

Rezidens együtteseink a koncertélet legjelesebb kamarazenekarai: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok és az Anima Musicae Kamarazenekar – nálunk próbálnak és velünk élnek, akárcsak a Budapest Ragtime Band.

Programkínálatunkban a klasszikus és kortárs zenei koncertektől a könnyebb műfajokig szemezgethetnek az érdeklődők – a sanzon, a swing, a szalonzene és a világzene képviselői is gyakorta megfordulnak színpadunkon. A társművészetek találkozásának is teret adunk: a vers, a próza épp oly otthonos nálunk, mint zenés a felolvasószínházi és színházi estek.

Nyáron gesztenyefás kertünkben szabadtéri programokra várjuk mindazokat, akik a bensőséges élményeket kedvelik – nálunk igazán közel van egymáshoz a művész és a közönség.

Ha pedig kortárs tárlatra vágynak: az ugyancsak szép szakmai múltra visszatekintő Óbudai Társaskör Galériát a főváros ismert, progresszív kiállítóhelyei között tartják számon.

Az Óbudai Társaskör fenntartója Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Hogyan támogathat minket?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!