Események betöltése

« Összes Események

LÁNYOS ÉS FIÚS APÁK – Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

július 4 @ 20:00 - 22:00

5900Ft

Jazz és irodalom különleges párbeszéde ez az este. Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyeremekeik világát.

Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Prima Primissima díjas, előadóművész, szaxofonművész, zeneszerző.  A kiváló jazz zenész hangszerei a szoprán- és a tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív hang”, az improvizációs dallamvezetés jellemzi.

Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során egyéni ütőhangszeres szettet fejlesztett ki magának, melyen jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik. Számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, pl. a magyar kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.

Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot produkáló szerzője. Számos díja közül néhány:  József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj, Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj. Lányos apák címmel roppant népszerű sorozata a Nők Lapjában nemrég ért véget, Lányos apa című könyve 2023-ban jelent meg, az eladási listák élén szerepel megjelenése óta

Sonatina Produkció

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
július 4
Időpont:
20:00 - 22:00
Összeg:
5900Ft

Helyszín

Óbudai Társaskör
Kiskorona utca 7.
Budapest, -- Select -- 1036
Phone
+3612500288
View Helyszín Website

Szervező

Óbudai Társaskör
Phone
+3612500288
Email
informacio@obudaitarsaskor.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!