Óbudai Társaskör

Az Árpád híd tövében régi óbudai hangulatot idéz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb. Három oldalra tekint az Óbudai Társaskör épülete, melynek múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen, a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. Ezek a falak állnak ma is, melyeket az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárt, rekonstruált, újjáteremtett.
Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat a társas összejövetelre. Akik hozzánk járnak, már sokan ismerik egymást, ismerik és várják az élményt, amelyet ez a hely ad.
A koncertélet legjelesebb kamarazenekarai: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok mellett fiatal formáció: az Anima Musicae Kamarazenekar is itt tartja próbáit. Mellettük jól megfér az igényes könnyűzenét játszó Budapest Ragtime Band.
A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek, valamint a klasszikussal határos könnyebb műfajok: a sanzon, a swing, a szalonzene.
A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt. Művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élő zene a felolvasószínházi esteken.

2013-ban Krúdy Gyula halálának 80. és születésének 135. évfordulója tiszteletére Óbuda - Békásmegyer Krúdy-év keretében tiszteleg az író munkássága előtt.Az Óbudai Társaskör kezdeményezésére összefogott négy intézmény. A Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő valamint a Mókus Sörkert és Étterem az író utolsó éveinek helyszínein, Krúdy-negyed néven, a kulturális mellett gasztronómiai élményt is kínál.

A nyári hónapokban az átriumszerű belső udvart két hatalmas gesztenyefa árnyas lombja tartja hűsen. A bensőséges hangulatú kertben koncert, opera, színház és felolvasószínház a közvetlenség élményével párosul az Óbudai Nyár társasköri programkínálatában.

Az Óbudai Társaskör Galériát a főváros ismert, progresszív kiállítóhelyei között tartják számon a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők. A tárlatokat műfaji és generációbeli sokszínűség jellemzi.

Ez évben október 1., amely a ZENE VILÁGNAPJA is, a Társaskör számára mérföldkő: 25 éves működésének évfordulója lesz.

Hogyan támogathat minket?

 
<<  Augusztus 2014  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  710
1113151617
182021222324
252728293031
Következő program

Kids Klub image

Kids Klub, szeptember 2., 16.30
krudynegyed2
fidelio

facebook_logo

Óbudai Társaskör
a Facebookon
animalogo ragtimelogo
bvlogo lfkz50eves
moltopera

obudalogo

ÓbudaApp
Zsebbe rejthető Óbuda