RÉDEI ROLAND: ODAFÖNT NINCS HISZTI - felolvasószínházi bemutató

Mikor:
2023. december 11., 19:00
Hol:
Kamaraterem
RÉDEI ROLAND: ODAFÖNT NINCS HISZTI - felolvasószínházi bemutatóNyílt Fórum 2022/23

Álmos - Rétfalvi Tamás
Virág - Sziládi Hajna
Zoli Bátyám - Jakab Tamás
Bogyó - Megyeri Zoltán
Amanda - Bach Zsófia
Fodor - Kárász Zénó
Tanárnő - Borsos Beáta

mentor: O. Horváth Sári dramaturg
producer: Szokolai Brigitta
rendező: Koltai M. Gábor 

VIRÁG            Te leszel a férjem.
ÁLMOS           Igen.
VIRÁG            Ha elveszel.
ÁLMOS           Úgy valahogy.
VIRÁG            Nem nyomod be a gombot?
ÁLMOS           Melyiket?
VIRÁG            Melyiket. Hát a tizest. Addig nem csukódik be.
ÁLMOS           De fura.
VIRÁG            Pedig ilyenben nőttél fel. Mindjárt repül az űrhajód. 


Két pályaelhagyó színész utazik egy liftben. Álmos pizzafutárnak állt, Virágból bébiszitter lett. Most mégis egy október 23-ára készülő előadás olvasópróbájára tartanak. Egyik titkolja, miért ment el, a másik nem tudja, miért jöjjön vissza.

Az olvasópróba egy 10 emeletes panálház legfelső emeletén van. Virág és Álmos a földszinten találkoznak, utazásuk a liftben valószerűtlenül hosszúra nyúlik. A lift minden szinten megáll, és a ki-beszálló utasok –  a két pályaelhagyó színész múltjához tartozó figurák – szembesítik hőseinket a múltban történtekkel. Megelevenedett emlékképekként mesélik el történeteiket.

 

RR portré2

Rédei Roland 1985-ben született. Tanulmányait a Békés Megyei Jókai Színház stúdiójában és a Pesti Magyar Színiakadémián végezte, majd spanyol szakon szerzett mester diplomát a Szegedi Tudományegyetemen. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja.

 

Nyílt Fórum a Színházi Dramaturgok Céhének legfontosabb projektje, amely immár 38 éve működik sikerrel. A rendezvénysorozatnak megalakulása óta legfőbb célja az új magyar drámák és drámaírók felfedezése az olvasók, a színházi szakma és a jövőbeli nézők számára; a drámaírók és dramaturgok, valamint a drámaírók és az élő színház közötti kapcsolat erősítése. Az egymásra épülő workshopok a különböző drámaírói munkafolyamatokra koncentrálnak, az eseménysorozat lezárása minden évben a fejlesztés során elkészült drámák felolvasószínházi bemutatója.

Jegyek a helyszínen  1000 Ft-os áron vásárolhatók

 Az oldal működéséhez sütit használunk.