"PÁROSAN SZÉP" 1.

Mikor:
2023. március 24., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem



Rácz Rita és Haja Zsolt (énekművészek) estje

Zongorán közreműködik: Bartal László

Az est háziasszonya: Becze Szilvia

Híres operaénekes párok előadásában számos remek ária és duett  hangzik el az Óbudai Társaskör új sorozatának koncertjein. A műveken keresztül szeretnénk ízelítőt adni a közönségnek a művész házaspárok kicsit sem egyszerű életéből. Becze Szilvia segítségével nyerünk bepillantást nem szokványos hétköznapjaikba.

Rácz Rita szegedi tanulmányai után a Zeneakadémia opera szakán diplomázott. 2008-ban debütált a Magyar Állami Operaházban, azóta az operairodalom számos szoprán szerepében láthatjuk brillírozni - repertoárján Bach, Mozart, Rossini, Bizet, Erkel, Verdi, Offenbach, Orff, Johann és Richard Strauss művei egyaránt megtalálhatók. A Magyar Állami Operaház 2022/23-as évadában neki ítélték a Kamaraénekes címet.
A debreceni születésű Haja Zsolt szülővárosában, a Csokonai Színház színpadán debütált 2005-ben. Több magyar és nemzetközi énekverseny díjnyertese. 2008-ban már a Magyar Állami Operaházban is bemutatkozott, és számos bariton szerepben nyújtott kiemelkedő alakítása után 2019/20-as évadban az Operaház Kamaraénekese lett. Főbb szerepei: Escamillo (CarmenCET), Kreón (A filozófus lelke), Guglielmo (Così fan tutte), Papageno (A varázsfuvola), Figaro (A sevillai borbély), Marcello (Bohémélet) Pélleas (Pélleas és Mélisande).
Mindketten több külföldi turnén vettek részt a Magyar Állami Operaház produkcióiban.

 

Belépőjegy: 2500 Ft , senior és diákjegy: 1250 Ft

jegyvasarlasgomb

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap 
NKA csak logo



Az oldal működéséhez sütit használunk.