FISCHER ANNIE EMLÉKKONCERT

Mikor:
2022. június 29., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
FISCHER ANNIE EMLÉKKONCERT



 Betegség miatt műsor- és szereplőváltozás!    

Korossy Vonósnégyes KICSI                        Szokolay Ádám 900 as

Korossy Vonósnégyes                              Szokolay Ádám (zongora)
Korossy-Khayll Csongor (hegedű)
Tóth Kristóf (hegedű)
Osztrosits Éva (brácsa)
Devich Gergely (cselló)

Műsorvezető: Dr. Székely György

Schubert: Magyar melódia       
Schubert-Liszt: Bécsi esték - Valse Caprice No. 7   
                                                                  Szokolay Ádám


Schubert: Quartettsatz
W. A. Mozart: C-dúr vonósnégyes, KV. 157.                     

                                                                   Korossy Vonóségyes

Janáček: Benőtt ösvényen (részletek)
                Estéink
                Egy elfújt falevél                                                                      
Bartók: Három csíkmegyei népdal
            Szonatina 
                                                                  Szokolay Ádám

 

Szokolay Ádámot a Zeneakadémia történetének egyik legfiatalabb növendékeként vették fel a kivételes tehetségek tagozatára. Tanulmányait a New York-i Bard College Konzervatóriumában, a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a salzburgi Mozarteumban folytatta Peter Serkin, Grigory Gruzman és Rohmann Imre osztályában. Zeneakadémiai tanulmányait most fejezi be Kemenes András és Várjon Dénes irányításával. Olyan kiemelkedő zenészek mesterkurzusain és óráin vett részt, mint Rados Ferenc, Kurtág György, Kocsis Zoltán, Mikhail Voskresensky, Claudio Martinez-Mehner, Mūza Rubackytė és Richard Goode.
Junior Prima díjas, 2019-ben a Bartók Világverseny I. helyét nyerte el. Számos nemzetközi verseny győztese és díjazottja: pl. Ferenczy György Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen, a Yamaha Fiatal Előadóművészek Versenye és a Stecher & Horowitz New York-i Nemzetközi Zongoraverseny. Bíró Sári Emlékdíjban és Fischer Annie ösztöndíjban részesült.

A Korossy Vonósnégyes tagjai 2018-ban kezdték meg a közös munkát Kováts Péter mentorálásával. A következő évben megnyerték a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyt és egyúttal meghívást kaptak a Quartettissimo Fesztiválra. Az elmúlt esztendőkben részt vettek többek között a European Chamber Music Academy (ECMA) és az IMS Prussia Cove budapesti mesterkurzusán, továbbá számos elismert, rangos művész – Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Johannes Meissl, Patrick Jüdt, Gulyás Márta és Pauk György – segíti őket a munkájukban. Olyan neves fesztiválok résztvevői, mint a veszprémi Auer Fesztivál, a Quartettissimo és a Budapesten megrendezett Fesztivál Akadémia. Rangos hazai koncerttermekben léptek fel, így például a Zeneakadémián és a Magyar Rádió Márványtermében. A Korossy Vonósnégyes célkitűzése: a méltán híres magyar vonósnégyes-hagyomány továbbvitele, illetve a minél szélesebb repertoár megismertetése, bemutatása a hazai és a külföldi közönség számára.

 

A hangversenyt szünet nélkül tartjuk. Időtartama  kb. 70 perc.

 

Belépőjegy: 2200 Ft    Senior és diákjegy: 1100 Ft

jegyvasarlasgomb



Az oldal működéséhez sütit használunk.