BOOMERANG BABY - MARLENE DIETRICH ABC

Mikor:
2016. július 28., 20:00
Hol:
Óbudai Társaskör kertje
BOOMERANG BABY - MARLENE DIETRICH ABCMUZSIKA A KERTBEN

Fullajtár Andrea zenés színházi estje

A KULTKIKÖTŐ Produkciós Iroda előadása

Közreműködik:
Gátos Bálint – basszusgitár
Kaszás Péter – dob
Gátos Iván – zongora

Ötlet és fordította: Zöldi Gergely
Jelmez: Papp János
Zenei vezető: Gátos Iván
Rendező: Novák Eszter

Marlene Dietrich német színésznő dalaival, személyiségével nemcsak a fronton harcoló katonákat, de az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét és világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár sok humorral és egy háromfős jazz-zenekar kíséretével. Az esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és természetesen megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind és a kihagyhatatlan Lili Marlen.

„Zöldi Gergő mondta sok évvel ezelőtt, hogy szerinte nekem Dietrich-dalokat kellene énekelnem. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert egyrészt nem vagyok énekes-színésznő, ráadásul elég speciális hangom van. Amikor megszületett ez az ötlet, elkezdtem beleásni magam az életébe, és elképesztően magával ragadott, hogy mennyire bátor nő volt. Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal? Olyan dolgokat csinált, amit nagyon sok kollégája nem mert. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett össze benne. Nyilván közben egy szörnyeteg volt, a magánélete szintén megér egy misét, de az nagyon tetszik benne, hogy ilyen karakánul ki mert állni dolgok mellett.
Dietrichnek két olyan irománya is megjelent angolul, amit Magyarországon még egyáltalán nem adtak ki. Az egyik az Éjszakai gondolatok, a másik, az izgalmasabb pedig a Dietrich ABC, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne. Novák Eszter rendezővel mindketten azt gondoltuk, hogy ez az, ami jól össze tudja kötni a dalokat, de lesz benne olyan is, ami csak rólam szól. Ez nem egy Dietrich-imitációs este lesz, hanem inkább arról fog szólni, ami Dietrich kapcsán eszembe jut, vagy ahogy én látom a világot. Az egész este úgy van megszerkesztve, hogy az ő dalait adom elő, de nem őt utánzom – ez a lényeg.”

Fullajtár Andrea

Belépőjegy: 2500 Ft
Jegyet vásárolhat: jegymester.hu
Jegyét lefoglalhatja ITT

Rossz idő esetén a Nagyteremben
Támogató: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
A koncert egyrészes, vége körülbelül 21.30-kor

A KULTKIKÖTŐ Produkciós Iroda előadása

obudai nyar 2016 logo 01Az oldal működéséhez sütit használunk.