"A JAZZ ARANYKORA"

Mikor:
2024. április 29., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem



A BUDAPEST RAGTIME BAND 

Gayer Ferenc – zenekarvezető, bőgő; Csapó Krisztián – ének, harsona; Varga Tivadar – zongora
Csárics Sándor – trombita; Széki József – xilofon, ütőhangszerek, ének; Antal Tibor – hegedű
Weszely János – dob

hangversenye

az UNESCO Nemzetközi Jazznap Fesztivál alkalmából

„Zenéltünk, mert az Óceán nagy és ijesztő, zenéltünk, hogy az emberek ne érzékeljék az idő múlását; hogy elfelejtsék, hol vannak és kicsodák. Zenéltünk, hogy táncolhassanak, mert ha táncolsz, nem halhatsz meg, és Istennek érzed magad. És a zene, amit játszottunk, ragtime volt, mert ez az a zene, amire Isten táncol, amikor senki sem látja.” Alessandro Baricco

A koncerten többek között Scott Joplin, Louis Armstrong, George Gershwin, Rossini, Bizet, Hacsaturján művei hangzanak el.

A legendás zenész, Herbie Hancock  és az ENSZ tagszervezete, az UNESCO kezdeményezésére hívták életre a Nemzetközi Jazznapot. Április 30-án szinte az egész világon ünneplik, hangsúlyozva a műfaj oktatási és kulturális hasznát, demokratikus szellemét - nagyságrendileg kétszáz országban rendeznek kapcsolódó eseményeket. Magyarország részvétele 2014 óta a nemzetközi események tükrében is kiemelkedő, Pallai Péter (Harmónia Alapítvány) és Zipernovszky Kornél (újságíró) elsősorban a műfaj népszerűsítését tűzte ki célul, másrészt szeretnék megmutatni, milyen színes, gazdag és kiterjedt a hazai és határon túli jazzélet.

Az UNESCO Nemzetközi Jazznap Fesztivál alkalmából a Budapest Ragtime Band az együttestől már megszokott fantasztikus hangulatú estével készül.

A koncert időtartama 2x50 perc

Jegyár: 3500 Ft

jegyvasarlasgomb

nka logo v4 002           IJD Logo ENG black Nemzetközi Jazz Napok Logo      

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.