WEINER-DÍJASOK KONCERTJE

Mikor:
2017. május 10., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
WEINER-DÍJASOK KONCERTJE



Osztrosits Éva – hegedű
Kérges Barnabás – zongora

Mozart: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára K. 301
Schubert: a-moll szonáta D385
Mozart: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára K. 379

Kérges Barnabás 1993-ban született Kiskunhalason, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művész-mester szakos hallgatója. Zenei tanulmányait zenetanár édesapjánál kezdte, majd 2007-től a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában Hirschberg Henriknél folytatta. 2011-től egy évig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult Faddi Sári osztályában. 2012-ben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakára. Számos verseny díjazottja.
Osztrosits Éva 7 évesen kezdett hegedülni, tanulmányait a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában Kalló Zsoltnál folytatta.  Jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Master II-es hallgatója, Kokas Katalin tanítványaként. Számos versenyeredmény fűződik a nevéhez, 2016-ban elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat és egyedüli magyarként a Yamaha-ösztöndíjat is. Föllépett már szólistaként az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral, a Concerto Budapesttel, a Savaria Szimfonikus Zenekarral és a Camerata Pro Musica Kamarazenakarral.
Osztrosits Éva és Kérges Barnabás a szombathelyi Konziban osztálytársak voltak, de csak nemrég kezdtek el együtt kamarazenélni. Ugyanaz az elképzelésük egy-egy darabról, s ez bizony fontos az együtt muzsikáláshoz. Kiváló előadásukat díjazta a zsűri a 2016-os Weiner Leó Országos Kamarazenei versenyen, ahol megnyerték a hegedű-zongora kategóriát.  Ez a koncert az Óbudai Társaskör által felajánlott díj.

 

Belépőjegy: 1400 Ft, diákjegy: 700 Ft
jegyvasarlasgomb

Jegyfoglalás: ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.