A CAPELLA SAVARIA HANGVERSENYE*

Mikor:
2016. november 13., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
A CAPELLA SAVARIA HANGVERSENYE*



Művészeti vezető: Kalló Zsolt

Haydn: G-dúr hegedűverseny, Hob.VIIa:4
Közreműködik: Kalló Zsolt – hegedű    

M. Haydn: D-dúr szimfónia, P.11      

***

M. Haydn: D-dúr fuvolaverseny, P.54
Közreműködik: Bertalan Andrea - fuvola    

Haydn: e-moll, Gyász szimfónia, Hob. I:44

Szinte napra pontosan, egy évvel ezelőtt hallhatta a közönség a Capella Savariát az Óbudai Társaskörben. Erről a felejthetetlen koncertről Malina János ezt írta kritikájában (Muzsika): „Az előadás élő, beszédszerű és lendületes jellege mellett azonnal feltűnt a Capella Savaria, azon belül is a két hegedűszólam egységes, összecsiszolt hangzása (…) Egy kiváló formában levő együttes emlékezetesen szép koncertje volt ez.”
Ezúttal a Haydn testvérek műveit hozzák el a közönség számára, s reméljük, akárcsak az októberi, ez a hangverseny is maradandó élményekkel szolgál majd.


A Capella Savaria a legrégebbi, korhű hangszereken játszó kamarazenekar Magyarországon, 1981-ben alakult Szombathelyen. Németh Pál alapította az együttest. 1992-től Kalló Zsolt az együttes koncertmestere, 1999-től művészeti vezetője is. Hangszereik XVIII. századi mesterek eredeti munkái, vagy ezek másolatai. Több mint 80 hanglemezük készült, melyek közül öt elnyerte az „Év hanglemeze” díjat. A zenekart 1991-ben Liszt-díjjal tüntették ki. 2006-ban – a zenekar fennállásának 25 éves évfordulóján – a Prima Primissima szakmai és közönségdíjat is a Capella Savariának ítélték Vas megyében. A kanadai Opus Magazine így ír róluk: „Európa egyik legjobb zenekara”.

www.capellasavaria.hu

 

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

Jegyvásárlás: jegymester.hu
Jegyfoglalás ITT

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma



Az oldal működéséhez sütit használunk.