BOOMERANG BABY – MARLENE DIETRICH ABC

Mikor:
2016. november 6., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
BOOMERANG BABY – MARLENE DIETRICH ABC



Fullajtár Andrea zenés színházi estje

A KULTKIKÖTŐ Produkciós Iroda előadása

Közreműködik:
Gátos Bálint – basszusgitár
Kaszás Péter – dob
Gátos Iván – zongora

Ötlet és fordította: Zöldi Gergely
Jelmez: Papp János
Zenei vezető: Gátos Iván
Rendező: Novák Eszter

Marlene Dietrich német színésznő dalaival és személyiségével nemcsak a fronton harcoló katonákat hódította meg, hanem az egész világot. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Fullajtár Andrea a színésznő világnézetét, dinamizmusát, valamint a férfiakról és nőkről alkotott véleményét világhírű dalain keresztül tolmácsolja. A sok humorral átszőtt esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és a legnagyobb slágerek is megszólalnak, köztük a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind és a kihagyhatatlan Lili Marlen. Fullajtár Andreát  egy háromfős jazz-zenekar kíséri. 

„Zöldi Gergő mondta sok évvel ezelőtt, hogy szerinte nekem Dietrich-dalokat kellene énekelnem. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, mert egyrészt nem vagyok énekes-színésznő, ráadásul elég speciális hangom van. Amikor megszületett ez az ötlet, elkezdtem beleásni magam az életébe, és elképesztően magával ragadott, hogy mennyire bátor nő volt. Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal. Olyan dolgokat csinált, amit nagyon sok kollégája nem mert. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett össze benne. Nyilván közben egy szörnyeteg volt, a magánélete szintén megér egy misét, de az nagyon tetszik benne, hogy ilyen karakánul ki mert állni dolgok mellett.
Dietrichnek két olyan irománya is megjelent angolul, amelyet Magyarországon még egyáltalán nem adtak ki. Az egyik az Éjszakai gondolatok, a másik, az izgalmasabb pedig a Dietrich ABC, melyben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne. Novák Eszter rendezővel mindketten azt gondoltuk, hogy ez az, ami jól össze tudja kötni a dalokat, de lesz benne olyan is, ami csak rólam szól. Ez nem egy Dietrich-imitációs este lesz, hanem inkább arról fog szólni, ami Dietrich kapcsán eszembe jut, vagy ahogy én látom a világot. Az egész este úgy van megszerkesztve, hogy az ő dalait adom elő, de nem őt utánzom – ez a lényeg.”

Fullajtár Andrea

Interjú Fullajtár Andreával

Képgaléria a nyári előadásról

Belépőjegy: 2500 Ft
Jegyet vásárolhat: jegymester.hu
Jegyét lefoglalhatja ITT



Az oldal működéséhez sütit használunk.