ROSALES ZENEÓVODA

Mikor:
2016. június 1., 15:30 - 17:30
Hol:
Tanfolyamterem
ROSALES ZENEÓVODA



A Hangszervarázs Zenetanoda - Rosales zeneóvoda oktatási tevékenységének alapja

• hangszertanulás irányelvein alapuló több mint 20 éves, egyedi pedagógiai módszerrel – Rosales – történő zenei fejlesztés.• a kottaolvasás alapjaira való rávezetés.• játékos szolfézs és hangszeroktatás életkor szerint.• kis létszámú csoportokban zenei készségek, adottságok fejlesztése (6-12 fő)

A gyermeki agy bizonyos részei hét éves korra már teljesen kialakulnak, elsősorban azok, amelyek az IQ fejlesztéséért felelősek. A zenén keresztül az agy mindkét féltekét erősítjük! Míg a jobb félteke a látásért, a kreativitásért és a memorizálásért, addig a bal félteke a ritmusérzékért, a logika-, beszéd- és olvasási képességeiért és nyelvi készségekért felelős. E képességek kifejlődését elősegíthetjük a rendszeres énekléssel, hangszeres zenéléssel. Muzsikaszóval, furulyázással és játékok varázslatával egyidejűleg és észrevétlenül fejlesztjük a gyermekek logikai gondolkodását a mozgás koordinációját és finommotorikus készségét.

LARGOSzerda 15:30 - 16:30

3-4 éves kiscsoportos óvodásoknak.Nagymozgások, finommotorika, érzékszervek, tüdő, matematikai készség és beszéd fejlesztése énekkel, hangszerekkel, logikai, mozgásos és érzékszervi játékokkal. Év végére a gyerekek magasabb szintű zenei hallással és ritmusérzékkel a hangszertanulás alapjaihoz jutnak el.

Moderato zeneoviSzerda 16:40-17:25

A 4-5 éves, középső csoportos gyermekek megtanulják a furulya és kottaolvasás alapjait, mely folyamatot saját módszertani kotta és játékfüzetekkel tesszük érdekessé és egyszerűvé. 1 db kotta és 3 db játékfüzetet használnak a gyermekek az oktatás során.A foglalkozások egymásra épülnek és tematikusak, melyekben minden játéknak, mozgásnak, dalnak, versnek, mondókának fontos szerepet adtunk. A muzsikaszó varázslatával és segédletével eljutunk a logikai gondolkodás, a beszéd, a mozgás koordinálásáig. A tanoda által szerkesztett zenei feladatok utat mutatnak a kottaolvasásig, amely mellett a furulya használatával a gyermek finom motorikus képességét is fejlesztjük. Eszközeink: labdák, ütős hangszerek, ritmustáblák... mellett a füzetekben való matricaragasztással, rajzolással és óvodásoknak készített feladatokkal színesítjük az óra menetét.Célunk a zene iránti érdeklődés felkeltése, a zenei készségek, adottságok fejlesztése, a hangszeres játék előkészítése. Olyan feladatok és játékok vesszük körbe őket, amelyek segítségével könnyebb az önállósodás, aminek elérésére szeretnénk törekedni.

Hasznos információk:

A foglalkozáshoz csatlakozni kívánók és érdeklődők szeptemberi nyilvános koncertünk keretében tudnak megismerkedni módszerünkkel, ahova a leendő kis tanítványokat is várjuk.A foglalkozásokat október 1. után kezdjük és a május végéig tartjuk. Novemberi hónapban még csatlakozhatnak a csoportjainkhoz.Tanév közben a szülőknek háromszor adunk lehetőséget zenei koncert keretén belül megnézni gyermekeik fejlődését, tudását (téli, tavaszi és évzáró koncertek)A foglalkozásokon a szülők nem tartózkodnak a teremben.Az oktatáson 5-10-30 alkalmas bérlettel vagy napijeggyel vesznek részt a gyermekek, mely mértéke a foglalkozás időtartamától és az alkalmak számától függ.A játék- és kottafüzetek díját nem tartalmazza a bérlet.Részletesen az oktatásról, díjakról erre kattintva olvashatnak.

Szívesen tájékoztatja Önöket a Hangszervarázs Zenetanoda vezetője Nagy Mária az Operaház zenekari művésze és gyerekműsorainak játékmestere (+36-30/936-2040)Információ: Nagy Teréz (+36-30/936-1713) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



Az oldal működéséhez sütit használunk.