"DÚDOLJ VERSET"

Mikor:
2016. június 1., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem



Május 27-ről elhalasztott koncert

Kobzos Kiss Tamás-emlékkoncert

Közreműködik:
Jánosi Együttes
Musica Historica

Megemlékező beszédet mond Szerényi Béla, az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója

Kobzos Kiss Tamás Kossuth-, Liszt Ferenc-, Magyar Örökség és Prima díjas, Óbuda Kultúrájáért és Budapest-díjban részesült, Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett énekes, hangszeres zenész, zenetanár, az Óbudai Népzenei Iskola volt igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának vezetője, aki tavaly novemberben, életének 66. évében hunyt el.

Feladatának tekintette a régi magyar énekmondás rejtett értékeinek felkutatását és bemutatását, e mellett pedig kortárs és török zenével is foglalkozott. Sokféle hangszeren játszott, többek között zongora, gitár, citera, koboz, brácsa, tekerő, lant, török saz. A kobozon való zenélést tanította, ehhez középfokú és felsőfokú tantervet is írt.

A világ számos országában több száz koncertet adott magyar és külföldi zenekarok tagjaként is, és Európa egyik legkiemelkedőbb középkori provence-i trubadúrének előadója volt. Színes életművéhez tartozik zeneművek komponálása, középkori és XX. századi versek megzenésítése, illetve a táncházmozgalomban való részvétel is.

Kobzos Kiss Tamás sokak példaképe és örömforrása marad. Az Óbudai Népzenei Iskola és az Óbudai Társaskör minden év májusában koncerttel emlékezik rá.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 250-0288 telefonszámon

Társrendező: Óbudai Népzenei Iskola

nepzeneisuli



Az oldal működéséhez sütit használunk.