GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2016. április 15., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



A SZEGO (Szeged Guitar Orchestra) koncertje

Művészeti vezető: Pavlovits Dávid
Koncertmester: Girán Péter

Bach: Praeludium és Presto, BWV 996
Rózsa Miklós: Szonáta
Paco de Lucia: Tío Sabas
(Girán Péter)
Pavlovits Dávid: Magyar Lábnyomok
Pavlovits Dávid: Popcorn fúga
(Girán Péter és Pavlovits Dávid duó)

***

Lully: Marche pour la cérémonie des Turcs
Celso Machado: Quattro piezas
(SZEGO)

Sorozatszerkesztő, műsorvezető: Roth Ede

A Szeged Guitar Orchestra (SZEGO) Pavlovits Dávid vezetésével 2014-ben alakult az Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának 16 gitárosából, mely a műfajban egyedülálló formáció a térségben. A koncerten elhangzik többek között Pavlovits Dávid Arabian Nights (Az Ezeregy éjszaka) című zenekari művének budapesti premierje, mely Sayed Darwish, a nagynevű 19. századi egyiptomi énekes emlékére, az ő egyik témájának felhasználásával készült. A mű különleges, eddig nem használt zenekari és hangszeres effekteket is tartalmaz, a szerző által „arab barokk”-nak nevezett stílusban.

Girán Péter 1994-ben született Pécsett. Nyolcéves kora óta gitározik, tizenegy éves korától számos hazai és nemzetközi gitárverseny díjazottja, győztese, valamint a 2014-es Virtuózok komolyzenei tehetségkutató középdöntőse. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán tanul, tanára Pavlovits Dávid és Csáki András. Fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon mint szólista, például Oroszországban, Romániában és Ausztriában.
A szegedi születésű Pavlovits Dávid gitár és zeneszerzési tanulmányait Szegeden kezdte, majd Németországban folytatta. Diákévei alatt olyan nevekkel dolgozhatott együtt, mint Roth Ede, Tilman Hoppstock, Bozóki Andrea, Leo Brouwer vagy Kurtág György. A Darmstadti Zeneakadémián kitüntetéssel diplomázott. Tanulmányai óta Európa, Afrika, Ázsia és az amerikai kontinens több mint harminc országában lépett fel, de gyakori vendége nemzetközi és hazai, zenei és kulturális fesztiváloknak is. Az egyik legjátszottabb magyar gitáros szerzőként műveit a Ricordi és a kanadai Doberman jelentette meg. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem tanszakvezető docense.


Szőke Cecília

Belépőjegy egységesen: 1500 Ft

Jegyet vásárolhat: jegymester.hu
Jegyét lefoglalhatja ITT

Rendező: Üveghang Bt.

 



Az oldal működéséhez sütit használunk.