TÉL A KRÚDY-NEGYEDBEN

Mikor:
2015. december 6., 15:00
Hol:
Till Ottó-terem
TÉL A KRÚDY-NEGYEDBEN



Hungarian Django Swing - a Harmonia Garden koncertje

Balog Miklós – hegedű
Sidoo Attila – django gitár
Jakab Viktor – ritmus gitár
Földváry Balázs – nagybőgő

A Harmonia Garden nevű formációt 2006-ban alapította öt tehetséges fiatal képzett zenész, akik hagyományaikat és a különböző műfajokban tanultakat hozták magukkal a zenekarba. A zenekar közös nyelve a swing, ezen belül pedig a Django Reinhardt-i manouche swing, amelyben a tradicionális magyar népzenei elemek, a hagyományőrző magyar nóta és csárdás motívumai fűződnek össze a klasszikus és a századforduló elejei európai jazzel, amit a '20-as, '30-as években a belga származású Django Reinhardt és hegedűse, Stéphane Grappelli indított útjára. Ennek hatására lüktetésében a finom elegancia és az ördögien virtuóz technika elevenedik meg. Ez alkotja a zenekar egyedi hangzását, amit ők Hungarian Django Swingnek neveznek. Kitekintve a világzenére és a régi kávéházak hangulatára, nagy figyelmet szentelnek a swing mellett a bossa novára, a tangóra, az orosz melódiákra, a bolgár ritmusokra.
A zenekar első kislemeze a Pump up the Jam, amely 2011 nyarán listavezető volt a Petőfi Rádióban. 2012–2014 között meghívást kapott az együttes számos magyarországi neves fesztiválra, valamint cseh, szlovák, lengyel, bolgár és román jazz fesztiválokra, a Bécsi Nemzetközi Harmonika Fesztiválra, Stuttgartba és Padenbornba. 2013–14-ben több közös koncertet adtak Roby Lakatossal, Lajkó Félixszel, Micheller Myrtill-lel, Csordás Ákossal, Szirtes Edina Mókussal és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral.
2015 tavaszától a jazz-klubokban és zenei fesztiválokon való fellépéseik mellett stúdiófelvételeket készített a zenekar, és dolgoznak az új albumon, amelynek várható megjelenési ideje 2016 márciusa. Távlati céljaik között szerepel, hogy a django swing szülőhazájában szerepeljenek, és népszerűsíteni tudják a magyar népzenei hagyományokat.

Előzetes regisztráció az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 250-0288 telefonszámon.

11-18 óráig a téli finomságokról a Kéhli Vendéglő és
a Társaskör Kávézója gondoskodik

Támogató: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Krudy-logo vektoros



Az oldal működéséhez sütit használunk.