SOLI DEO GLORIA – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai

Mikor:
2015. szeptember 27., 15:00
Hol:
Till Ottó-terem
SOLI DEO GLORIA – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai



Ars Sacra Fesztivál

Eckhardt Gábor zongoraművész interaktív előadása

Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt műsora egyaránt szól általános iskolásoknak, gimnazistáknak és felnőtteknek. A fiatalok mai felfokozott vizualitását, hétköznapi valóságát kapcsolja össze az igényes akusztikus élményekkel és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel. A műsor célja elgondolkodtatni, természetessé tenni a zenehallgatást, felébreszteni a tudatos hallgatás igényét.
Az élményt az előadást kísérő vetítés és néhány fiatal (zeneiskolás, konzis) művészjelölt közreműködése hitelesíti. A műsor a zenetörténet hívő nagyjain keresztül mutatja be a műalkotás folyamatát. Megpróbál alternatív válaszokat megfogalmazni úgy a művek létrejöttében játszott Teremtői szándékról, mint a tudatos emberi erőfeszítések szükségességéről vagy éppen a Tiszta Forrás felkutatásáról. Közben felvillantja a vallás szerepét is a zeneszerzők hétköznapi életében. Mindezt könnyedén, felszabadítóan.
Műsoron: Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Liszt, Csajkovszkij, Bartók és Orbán György művek, valamint magyar autentikus népdalok.

Előzetes regisztráció az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 250-0288 telefonszámon

Rendező: Ars Sacra Alapítvány

arssacra logo



Az oldal működéséhez sütit használunk.