GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN

Mikor:
2015. március 25., 19:00
Hol:
Till Ottó-terem
GITÁRMUZSIKA ÓBUDÁN



Kamarakoncert 47+6 húron

Közreműködik:
Duo Musiciens Libres
Környei Miklós – gitár
Razvaljajeva Anasztázia – hárfa

Sorozatszerkesztő, házigazda:
Roth Ede

Eric Sessler: Szonáta hárfára és gitárra
Beethoven: Esz-dúr szonáta – Quasi una fantasia, op. 27/1
Rahmanyinov: a-moll noktürn, op.10/1 (a Szalon darabok című zongoraciklusból)
Bartók: Román népi táncok
***
Bach: Részletek A fúga művészetéből, BWV 1080
Castelnuovo-Tedesco: E-dúr prelúdium és fúga
Boccherini: Bevezetés és Fandango
Granados: Orientale (a Tizenkét spanyol tánc című zongoraciklusból)
de Falla: Spanyol tánc a Rövid élet című operából

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója igazi kuriózum. A két pengetős hangszer gazdag színvilága és intim hangvétele új színfoltot hoz a hazai zenei életbe.

"A két hangszer érzékeny együtt játéka, a kamarazenélés legmagasabb foka lenyűgözött. Ritkán hallhatunk ennyire magas szintű, minden részletre kiterjedő, hangszínekben ennyire gazdag játékot, a hangszerek technikai virtuozitását ilyen magabiztossággal birtokló fiatal művészeket." (Fekete Gyula, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi docense)

"Minden nap feltűnik a világban több olyan különleges koncertesemény, amiről ha lemaradnék, állítólag sokat vesztenék. Hogy ez igaz-e, nem tudom, egyet azonban tudok: Razvaljajeva Anasztázia és Környei Miklós hangversenyeit kihagyni igazi veszteség. Játékuk összependíti a lelki szálakat az alkotó és hallgató között – mintha a kezembe adnák a zenét: tessék, érintsd meg, ízleld meg, szippants bele!" (Fülei Balázs, zongoraművész)

A 2011-ben alakult duó az eredeti hárfa-gitár darabok felkutatása mellett saját átiratokat készít. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, az akadémia Tehetséggondozó programjának ösztöndíjasai voltak, Junior Príma díjban részesültek. A duó munkáját Fülei Balázs zongoraművész segíti mint kamaratanár. 2014 februárjában második díjat nyertek a madridi IV. Spanyol Nemzetközi Kamaraversenyen, szeptemberben pedig harmadik díjat a IV. "Suoni D'Arpa" Nemzetközi Kamaraversenyen Brioscóban.
A Musiciens Libres tagjai aktívan koncerteznek mind szóló, mind kamarazenészként. Felléptek a Zeneakadémia Nagytermében és Solti György Kamaratermében, a budapesti Károlyi-palota dísztermében (PIM), rendszeresen koncerteznek a Müpa Üvegtermében, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a pécsi Apostolos teremben és más vidéki városokban. 2014 júliusában de Falla, Granados, Rodrigo, Albéniz, Boccherini és Scarlatti műveit vették fel első közös lemezükre a Zeneakadémia AVISO stúdiójában.

Licsák Attila zongoraművész ajánlója a koncertről itt olvasható.

Belépőjegy egységesen: 1500 Ft

Jegyet vásárolhat: jegymester.hu

Jegyét lefoglalhatja ITT

Rendező: Üveghang Bt.



Az oldal működéséhez sütit használunk.