ÓBUDAI NÉPZENEI ISKOLA

Mikor:
2013. május 6. - 2020. december 31.
Hol:
Óbudai Népzenei Iskola
ÓBUDAI NÉPZENEI ISKOLA



Fehér ingben, mellényben zenészek állnak, dudán és hegedűn játszanak magyar népzenét. Ez a látvány fogadta 2013. október első estéjén azokat, akik az óbudai panelek kusza átjáróin az Árpád híd környékének dübörgő forgatagából a Mókus utcába érkeztek. A magyar zeneoktatás egyik kiemelkedő, a világon is egyedülálló intézménye, az Óbudai Népzenei Iskola végre méltó helyre került.
Az Óbudai Népzenei Iskolának 200-nál több tanítványa van, egész családok nőnek itt fel, testvérek s barátok együtt zenélnek. Bár az az életforma, amit ezt a zenét létrehozta, már a múlté, tekerőn, citerán vagy furulyán játszani 21. századi, nagyvárosi környezetben sem hiteltelen, hisz valódi közösség élteti, viszi, és személyesen adja tovább a tudást.

Bús Balázs polgármester úr szavait idézve: "a kerületben már kezd körvanalazódni az a kultruális negyed, melynek egyik fele itt, a Kéhli Vendéglő vonzáskörzetében található. A múzeumi és gasztronómiai szín mellett a népzenei iskolával most felkerül a palettára az európai hírű muzsikaoktatás is."

oni uj foto 2014 600

www.nepzeneiskola.hu

Krudy logo vektoros



Az oldal működéséhez sütit használunk.